The fast and the Furious-Supran till Sverige


Ni som inte kan sluta titta på filmen The fast and the Furious kan se fram emot att få en av era drömmar uppfyllda - nämligen att hänga över filmens fränaste åk, den överstylade Supran. Den kommer till Xtreme Racings första egna aktivitet för i år på Malmby Flygfält utanför Strängäs den 6-8 juni.

Filmen som satt spår i hela stylingvärlden kommer med en uppföljare under namnet 2 Fast 2 Furious, och den börjar visas i Sverige i juni. Men minnet av förra filmen lever kvar, och de fans jorden runt som byggt replikor i större eller mindre skala av denna fräna superbil är svårräknade. Den relativt nystartade klubben Xtreme Racing har lagt vantarna på originalet under en vecka i juni, där den bland annat ska användas som ett rejält dragplåster till den första egna träffen i klubbens regi. Tyvärr blir det ingen repa där vi får se vad bilen går för, den nuvarande ägaren är alldeles för rädd om den för att tillåta det. Bilen har köpts och sålts i omgångar, och har slutligen landat hos en samlare i Belgien, som nu har hyrt ut den till Xtreme Racing.

Dyrt projekt
- Det är inga små summor det handlar om, men det är värt varenda öre, säger Swippe från Xtreme Racings håll. Man hoppas och tror att uppslutningen blir stor kring denna omtalade drömbil. I hyran ingick även två personer som anställts enbart för att ta hand om bilen, snacka om glidarjobb! Det är uppenbart att bilen värderas högt.

Först i Sverige
Det blir första gången vi får se den i Sverige, i Finland har den däremot ställts ut vid två tillfällen under Eurocar Show. Det är genom just denna mässa som man fått tag på bilen, där arrangören Mikael Forsman sitter inne med de rätta kontakterna. Bättre reklampelare än så här får man väl knappast, det här är en av världens mest omtalade filmbilar just nu.

Tävlingen
Förutom att hänga över Supran blir det körning och tidtagning på 402 meter för mc och bilar i olika klasser under dagarna tre, dessutom får man chansen att testa Superstage med tidningen Bilsports upplägg. En strålande möjlighet att mäta sig med de stora namnen i tidningen som alla läser! Sätt Gullabo på plats med din egen skorv med andra ord. Under tävlingen har man även chans att plocka med sig trevliga priser hem genom de sponsoravtal som Xtreme Racing knutit med olika företag. Systemet som är kopierat rakt från landet i väst kallas "contingency program", och går enkelt förklarat ut på att den som till exempel har klistermärken på bilen från en deltagande sponsor och kommer på pallplats tar hem ett i förhand bestämt pris. Det kan också vara att man har en stereo eller däck från en viss tillverkare. XR presenterar inom kort vilka sponsorer som ställer upp, håll koll på klubbens hemsida. Där kan du även läsa om hur du anmäler dig, vad det kostar att delta och mycket mer.

Tekniska fakta om bilen
Modell: Toyota Supra -94
Kit: Bomex frontspoiler och sidokjolar. Komposithuv från TRD.
Färg: Orange Lamborghini Candy Pearl (samma som It´s Fun 2)
Motor: Rak sexcylindrig, 3-liters volym, 4 ventiler/cylinder. Kullagrat turboaggregat från Turbonetics T-66. Wastegate Delta II. Större intercooler från Greddy. Boost controller Greddy Pro-Fed B. Luftfilter Greddy Airinx. 100-hästars NOS-system. AEBS-downpipe, oljekylare, turbotimer och avgassystem Greddy. Apexi blowoff-ventil. Koppling, svänghjul från Clutchmasters. Performance Factory NYC har portat toppen.
Effekt: 640 hästkrafter med 100-hästars NOS lustgas.
Transmission: Sexväxlad Getrag-låda.
Hjulupphängning: Coilovers och krängnigshämmare från Eibach. Urethanbussningar runt om.
Bromsar: Stillen / AP Racing, 14-tumsskivor och sexkolvsok fram.
Fälgar: 19 tum Racing Hart M5 Tuners.
Däck: Yokohama AVS S1 255/35-19, 285/30-19.
Inredning: Stitchcraft Viperblå mocca, ratt och stolar från Sparco, specialbyggd störtbur från MFS.
Ljud: Clarions fjärrstyrda VRX8271 i panelen, två 6-tums widescreenskärmar fram och en 5,5-tumsskärm i bagageutrymmet. Clarion DSP9300 ljudprocessor. Clarion CD-växlare. Två 12-tumsbasar och övriga högtalare från Image Dynamics, två Phaze Audio TD1500-slutsteg, Phaze Audio TD475-slutsteg. 1 och 2, Minolta 6450 VHS-C videokamera monterad mellan framstolarna.